2013. 09. 13-15. - Jodo Európa Bajnokság

Idén egyesületünk 6 tagja is részt vett az ausztriai Linzben megrendezett Jodo Európa Bajnokságon. Réthy Hunor, Sükösd Gábor, Szabó Zsolt, Bodnár Tamás és Jerabek Álmos versenyzőként utazott ki, Juhász Csaba pedig a csapat körüli adminisztrációs és szervezési feladatokat segített megoldani.

Idén a ZNKR delegáció tagjai Mitsuo SHIIYA sensei (Jodo 8.dan Hanshi), Hiroshi ARAI sensei (Jodo 8.dan Hanshi) és Fumio TSUBAKI sensei (Jodo 7.dan Kyoshi) voltak.

Pénteken délután és szombaton Jodo szemináriumon vehettünk részt, ahol a senseiek nagyon aprólékosan végig vették a ZNKR Jodo kihonokat és katákat, és elmagyarázták a legfrissebb változásokat is.

Vasárnap délelőtt és kora délután voltak a versenyek, itt egyéniben Fábos Szilveszter (Shinbukan) 3.dan kategóriában és Bodnár Tamás (Juunanhin) mudan kategóriában nyert magabiztosan több versenyt, mindketten kijutottak a csoportból, ám az egyenes kiesés szakaszban sajnos mindketten kiestek.

Külön szeretném az egész csapat nevében megköszönni Vadadi Zsolt senseinek (Kendo 6.dan Rensi, Iaido 3.dan, Jodo 1.dan), az MKSZ elnökének, aki az eseményen EKF delegáció tagjaként vett részt, hogy a munkája mellett még ránk is figyelt, és hasznos tanácsokkal segítette a versenyzésünket!

A verseny után fél órával már kezdődtek is a vizsgák, ahol mind az öt vizsgázó dojo társunk sikeresen vette az akadályokat, így öt új fokozattal térhettünk haza:
Sükösd Gábor 2.dan
Szabó Zsolt 2.dan
Juhász Csaba 1.dan
Bodnár Tamás 1.dan
Jerabek Álmos 1.dan