2013.09.25-29. - Őszi Iaido Szeminárium és Vizsga

Az idei évi magas danos és edzői szemináriumot, ami Szerda délutántól Péntek délutánig tartott és a hétvégi MKIJSZ Őszi Iaido Tábort Junichi KUSAMA sensei (8. dan iaido, hansi) vezette, mivel Yamasaki sensei (8 dan iaido, hanshi) sajnos idén nem tudott jönni. Kusama sensei Európában már többször járt, de hazánkban először.

A táborok végig családias jellegűek voltak. A fő hangsúlyt az alapok pontosítására helyezte a sensei. Hangsúlyozta, hogy nem elég hallani a tanítást, alkalmazni is kell magunkra és folyamatosan változnunk és megújulnunk kell. A fejlődésünk feltétele, hogy tudjunk változtatni hibáinkon. Persze ez nem csak a technikákra vonatkozik, hanem saját magunkat is kell formálni.

A magas danos és edzői szemináriumon Kusama sensei részletesen foglalkozott a 12 ZNKR katával. A katákból egy-egy részletet kiemelt és pontosította számunkra mi is történik.

A hétvégi táborban a megszokott programhoz képest egy új koncepciót láthattunk. Szombati nap mindenki a 12 ZNKR katát gyakorolta és Kusama sensei egyénileg javította a gyakorlókat. Vasárnap délelőtt fokozat szerint kellett bemutatnunk a 12 ZNKR katát – a gyakorlat után a sensei javított és jó tanácsokkal látott el egyénileg mindenkit.

Vasárnap délután vizsgák következtek, ahol Halaj Péter csapattársunk 2. kyu fokozatra sikeres vizsgát tett. Ezúton is gratulálunk neki, és további eredményes Budo gyakorlást kívánunk.

Ganbatte!